Spektakelpot aan zee eindigt op 2-2 dankzij veerkracht van tienkoppig Anderlecht

Spektakelpot aan zee eindigt op 2-2 dankzij veerkracht van tienkoppig Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 20:23zo 26-09-2021 om 20:23

KV OostendeRSC Anderlecht, zij die de wedstrijd niet gezien hebben, zullen het zich beklagen! In een ware speeltuin voor de aanvallers wisten beide elftallen twee keer het vijandelijke net te vinden: 2-2. De troepen van Vincent Kompany keken bij de rust tegen een dubbele achterstand aan, vielen nog met tien, maar trokken het duel alsnog in evenwicht.

Het leek wel te stormen aan zee, want beide ploegen hadden geen nood aan een studieronde. Na vijf minuten had Francis Amuzu de openingstreffer al aan de voet na een listig balletje van Lior Refaelov. Van dichtbij besloot de winger echter op Guillaume Hubert. Meteen daarna was het wél raak, weliswaar aan de overkant. Makhtar Gueye haalde uit van buiten de zestien en vond de korte hoek: 1-0. Ondanks die tegenvaller liet Anderlecht het hoofd niet hangen. Iets voorbij het kwartier hing Lior Refaelov de bordjes al gelijk, maar zowel de lijnrechter als de VAR had buitenspel opgemerkt.

Even later stond Joshua Zirkzee op het punt om te juichen, tot hij zag hoe zijn poging uit een scherpe hoek de paal raakte. Opnieuw bleek het de voorbode van onheil aan de overkant. Gueye dwong op indrukwekkende wijze een hoekschop af en duwde die vervolgens zelf binnen. Met die 2-0 gingen alle alarmbellen af bij paars-wit. Het spel bleef aangenaam op en neer golven, met een slotakkoord voor Zirkzee. Op een lage voorzet van Michael Murillo verlengde hij tegen de lat. Alweer pech voor de Nederlander.

Toonbeeld van veerkracht
Anderlecht wachtte een zware taak na de onderbreking, maar die zou binnen de eerste minuten naar loodzwaar evolueren. Christian Kouamé raakte de knie van Frederik Jäkel en mocht meteen inrukken. Oostende rook bloed, trok het laken naar zich toe en leek op het punt te staan om Anderlecht definitief het zwijgen op te leggen, al kreeg Zirkzee snel een dot van een kans om weer hoop te bieden. Opnieuw lukte het niet. Wanneer de verdediging van de thuisploeg zich liet verrassen door een lange bal, was vierde keer dan toch goede keer voor Zirkzee. De spits schoof beheerst naast Hubert binnen.

Plots kreeg Oostende het warm onder de voeten. Gueye had de bodem onder de Diaz Arena kunnen afkoelen, maar één op één met Hendrik Van Crombrugge faalde hij om zijn hattrick vol te maken. Ondanks het mannetje minder voelde Anderlecht dat er toch wat te rapen viel. Tien minuten voor het einde zorgde Benito Raman zowaar met het hoofd voor de 2-2-gelijkmaker. KVO zag spoken en moest enkele keren pompen of verzuipen om een fenomenale comeback van Anderlecht uit de geschiedenisboeken te houden.

Een geweldige slingeractie van Majeed Ashimeru stak het kot nét niet in brand, terwijl Gueye met een soort ‘veeghak’ nog een ultieme poging om alsnog de drie punten aan de kust te houden, maar Van Crombrugge stond pal. Uiteindelijk deelden Oostende en Anderlecht de punten na een wedstrijd met alles erop en eraan. Daardoor blijft KVO in de middenmoot kamperen met dertien punten. Anderlecht zit nu aan vijftien en staat alleen vijfde, maar kan later op de avond nog KRC Genk en Sporting Charleroi over zich heen zien wippen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Verdiende Anderlecht om te winnen?

Ja
82%
Nee, gelijkspel is correct
11%
Nee, Oostende verdiende net te winnen
7%
(257 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws