VP Rapport: Saelemaekers doet het goed, Alderweireld en Lukebakio gebuisd

VP Rapport: Saelemaekers doet het goed, Alderweireld en Lukebakio gebuisd

08-09-2021 23:15 Laatste update: 09-09-2021 15:36
42

De Rode Duivels hebben woensdag een zuinige zege geboekt. Tegen Wit-Rusland was het niet makkelijk en werd er uiteindelijk toch met 0-1 gewonnen. VoetbalPrimeur.be wikt en weegt de prestaties van de spelers van onze Rode Duivels en deelt volgende cijfers uit.

Koen Casteels – 6
Had weinig werk, maar deed het weinige dat hij moest doen wel goed.

Toby Alderweireld – 4,5
Eén van de grote namen achterin, maar uiteindelijk één van de slechtste spelers op het veld. Het gebrek aan wedstrijdritme speelt Alderweireld duidelijk parten. Verloor meermaals een spurtduel met een directe tegenstander en werd één keer helemaal tuureluurs gedraaid.

Dedryck Boyata – 6
Kreeg opnieuw een kans van Martinez en wist zich deze keer toch te onderscheiden. Na een ietwat moeilijk begin herpakte hij zich helemaal en wist hij meermaals een Wit-Russische aanval te onderscheppen.

Jason Denayer – 5,5
Kende al bij al een rustige partij en ging nooit echt in de fout.

Alexis Saelemaekers – 6,5
Blijft overtuigen bij de Rode Duivels en zorgde tegen de Wit-Russen voor flink wat dreiging. Zijn voorzetten en passes kwam niet altijd aan. Was uiteindelijk ook goed voor de assist bij het doelpunt van Praet. Er zit zeker toekomstmuziek in de flankspeler.

Youri Tielemans – 5,5
Met momenten slordig als spelverdeler en had het in verdedigend opzicht ook moeilijk. Zet zijn mindere prestaties van het EK voort. Moet en kán beter, dat heeft hij in het verleden al bewezen.

Dennis Praet – 6
Heel veel goede intenties bij Praet, die met enkele mooie loopacties ook voor gevaar probeerde te zorgen. Zat dat uiteindelijk ook beloond worden met een doelpunt, dat hij zelf mooi afwerkte.

Timothy Castagne – 6
Deed weinig verkeerd, maar ook weinig echt goede dingen. Was in de tweede helft uiteindelijk wel één van de beteren.

Leandro Trossard – 5
Herpakte zich na een matige eerste helft ietwat, maar wist ook daarin toch niet helemaal te overtuigen. Had het moeilijk om zich echt door te zetten en zorgde meermaals voor balverlies. Werd na een uur voetballen vervangen.

Michy Batshuayi – 5
Heel veel goede wil en wilde zich duidelijk bewijzen na de schorsing voor Romelu Lukaku. Kreeg in het begin van de partij ook verschillende goede kansen, maar het vizier stond niet helemaal scherp. Verdween daarna helemaal uit de partij.

Dodi Lukebakio – 4
Veel loopwerk, maar bijzonder slordig en ging veel te vaak voor eigen succes. Zal zich niet in de gratie van Roberto Martinez gespeeld hebben.

Eden Hazard – 6
Verving Trossard en bracht duidelijk wel wat schwung in de partij, maar kon niet echt gevaarlijk zijn.