Negen jaar geleden – ook onder Clement – dat Club Brugge zes goals slikte in JPL

Negen jaar geleden – ook onder Clement – dat Club Brugge zes goals slikte in JPL

29-08-2021 16:00
20

Club Brugge kende zondag een off-day in de Ghelamco Arena. Het verloor met 6-1 van KAA Gent. Het was negen jaar geleden dat Club Brugge in de Belgische Eerste Klasse nog eens zes doelpunten moest slikken in één wedstrijd.

Zondag kwam Club Brugge niet goed voor de dag. Aan de rust stond het al 3-0 achter. Na de pauze bleef Gent gaan en kwamen er nog drie doelpunten bij. Hans Vanaken scoorde nog namens Club Brugge, maar dat was vooral voor de statistieken.

Over de statisieken gesproken, het is van 11 november 2012 geleden dat Club Brugge zes tegentreffers slikte in de Belgische hoogste afdeling één duel. Destijds kreeg het een pak slaag van Anderlecht. Massimo Bruno, Dieumerci Mbokani, Milan Jovanovic, Sacha Kljestan, Lucas Biglia en Dennis Praet scoorden voor Anderlecht. De eerredder van Club Brugge kwam op naam van Maxime Lestienne.

Nog dit: bij Anderlecht zat in 2012 John van den Brom - de huidige trainer van KRC Genk - op de bank als trainer van Anderlecht. Bij Club Brugge stond Philippe Clement toen voor de groep. De hoofdtrainer van nu was toen nog trainer ad-interim. Het was de periode na Georges Leekens en voor Juan Carlos Garrido.