Speeldata van Genk in Europa League: tweeluik met West Ham vindt halfweg plaats

Speeldata van Genk in Europa League: tweeluik met West Ham vindt halfweg plaats

29-08-2021 12:32
1

KRC Genk kreeg vrijdag te horen tegen welke clubs het moet kampen om Europees te overwinteren. In haar poule van de Europa League kwamen NK Dinamo Zagreb, West Ham United en SK Rapid Wien uit de trommel. De speeldata van die zes ontmoetingen geraakten iets later bekend.

Genk zal haar parcours in de Europa League aftrappen met een verplaatsing bij het - op papier - 'zwakke broertje' van de groep, Rapid Wien. Daar iets halen kan een goede stap zijn om een succesvolle poulefase af te werken. Op speeldag twee krijgen de Limburgers Dinamo Zagreb over de vloer. De Kroaten kwamen uit pot 1 en zijn in theorie dus de gevaarlijkste klant. 

Veel Genk-fans zullen het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn, aangezien met West Ham ook een taaie klant uit de Premier League meestrijdt. Dat tweeluik staat voor Genk halverwege op het programma, met eerst een bezoek aan het Olympisch Stadion in Londen. Als uitsmijter volgen dan nog een bezoek aan Zagreb en een thuismatch tegen Rapid.

De EL-wedstrijden van Genk:
16/9 (18u45): Rapid Wien (uit)
30/9 (21u): Dinamo Zagreb (thuis)
21/10 (21u): West Ham (uit)
4/11 (18u45): West Ham (thuis)
25/11 (18u45): Dinamo Zagreb (uit)
9/12 (21u): Rapid Wien (thuis)

Genk is in de Europa League geraakt vanuit de kwalificaties voor de Champions League. Daarin verloor het tot twee keer toe met 2-1 van Shakhtar Donetsk, dat er uiteindelijk wél in geslaagd is om de poules van het kampioenenbal te halen. Gelukkig voor Genk was er het vangnet van de Europa League.