Selectie Rode Duivels is bekend: Geen Mignolet en KDB, wel veel jonkies

Selectie Rode Duivels is bekend: Geen Mignolet en KDB, wel veel jonkies

26-08-2021 12:15 Laatste update: 12:33
61

De Rode Duivels zetten in september hun WK-kwalificatie campagne voort. Daarbij doet bondscoach Roberto Martinez beroep op de traditionele namen. Al is ook de hand van de verjonging stilaan zichtbaar.

Martinez kwam met een ruime selectie op de proppen met het oog de kwalificatiewedstrijden tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. Maar liefst 31 spelers werden opgeroepen door de bondscoach. Daarbij de gebruikelijke namen zoals onder anderen Thibaut Courtois, Axel Witsel, Eden Hazard en Romelu Lukaku. Dries Mertens en Jeremy Doku liggen nog in de lappenmand. Ook Kevin De Bruyne is nog niet volledig fit. Opvallend, Simon Mignolet is er niet bij. De doelman zou rust krijgen. De bondscoach riep wel enkele jongeren op.

Zo krijgen in de verdediging Hannes Delcroix en Zinho Vanheusden een kans. Ook Alexis Saelemaekers is er opnieuw bij. Youngsters als Sambi Lokonga, Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren kregen ook een oproepingsbrief.

De Rode Duivels spelen donderdag twee september tegen Estland. Op zondag vijf september komt Tsjechië op bezoek. Enkele dagen later, op woensdag acht september, trekken de Rode Duivels naar Wit-Rusland.