Bibberen tot het einde, maar Club Brugge pakt de zege tegen Beerschot

22-08-2021 20:24
43

Club Brugge heeft haar eerste thuiszege beet. Het won van Beerschot met 3-2 in een vreemde wedstrijd. Beide ploegen eindigde met 10 spelers, en het was bibberen tot het einde voor blauw-zwart.

Club Brugge startte het best mogelijk aan de wedstrijd. Na vier minuten kon Balanta al binnenkoppen aan de eerste paal: 1-0. Beerschot kon geen antwoord geven, maar werd ook niet overlopen door Club Brugge. Op het halfuur ontsnapte Ricca aan rood nadat hij zijn voet plant op de enkel van Soumare.

Even later konden de blauw-zwarte supporters toch opgelucht ademhalen. De Ketelaere schoot de 2-0 binnen. Lang duurde dat feestje echter niet. Dom knalde de 2-1 aan 125 kilometer per uur verschroeiend binnen. Nieuw leven voor de Antwerpenaren.

Net voor rust kreeg Beerschot dan toch terug een dreun. Frans mocht gaan douchen nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg. 2-1 aan de rust.

Tweede helft
Ook in de tweede helft nam Club het heft in handen. Ze creëerden al snel meer kansen dan ze in de eerste helft deden. Dat resulteerde in de 3-1 die nieuwkomer Persyn binnen knalde. Hier en daar kwam Beerschot toch aan Mignolet, maar het bleef bij bescheiden pogingen.

Een kwartier voor tijd moest ook Nsoki naar de kant na zijn tweede gele kaart, Club kreeg in de daaropvolgende vrije trap de 3-2 binnen. Beerschot rook bloed en zette alles op alles om een punt uit de brand te slepen.

Verder dan twee doelpunten kwam Beerschot niet meer. Club Brugge moest bibberen tot het einde, maar pakt een felbevochten eerste thuiszege.