Lukaku lost verwachtingen direct in na recordtransfer: Chelsea heer en meester

Lukaku lost verwachtingen direct in na recordtransfer: Chelsea heer en meester

22-08-2021 19:22

Chelsea is het nieuwe Premier League-seizoen rimpelloos begonnen. The Blues maakten in de stadsderby tegen Arsenal al vroeg het verschil en zijn na twee wedstrijden nog zonder puntenverlies en tegengoals: Romelu Lukaku bekroonde zijn Premier League-rentree direct met een doelpunt.

De nieuwe recordaankoop van Chelsea was er tijdens het openingsduel met Crystal Palace (3-0) nog niet bij, maar startte zondag in de basis tegen Arsenal. Na een kwartier had hij zijn eerste treffer al te pakken. Lukaku stond op de goede plek om het laatste zetje te geven na een strakke voorzet van Reece James: 0-1.

De bezoekers bleven de lakens uitdelen en kwam na ruim een half uur ook op 0-2. James werd gevonden door Mason Mount en haalde vanaf rechts nu zelf de trekker over. Rob Holding kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om Arsenal weer terug in de wedstrijd te brengen, maar de regerend Champions League-winnaar behield de controle. Lukaku kopte nog via Bernd Leno op de lat, ook Kai Havertz vond de doelman op zijn weg en Hakim Ziyech viel in de slotfase in: in de score kwam geen verandering meer.

Chelsea doet wat Liverpool, Tottenham Hotspur én Brighton & Hove Albion eerder deze speelronde deden en behoort tot de kopgroep van de Premier League. Arsenal – dat de openingswedstrijd tegen debutant Brentford had verloren – daarentegen heeft nog geen doelpunt gemaakt en vindt alleen Norwich City nog onder zich.