Seraing knokt zich terug en wint van Cercle Brugge

21-08-2021 18:15
2

Seraing heeft de drie punten in eigen huis gehouden tegen Cercle Brugge. De promovendus kwam op achterstand maar draaide de situatie om in de tweede helft.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Seraing. Al na vijf minuten stond Cercle Brugge op voorsprong. Popovic wist een rebound binnen te werken na een vrije trap. Even leek het meteen game over wanneer Cercle luttele minuten later opnieuw scoorde. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel.

Opluchting voor Seraing dat zich nadien in de wedstrijd probeerde te knokken. Dat resulteerde na zeventien minuten in een bal op de paal. Het zou echter het gevaarlijkste wapenfeit worden van Seraing in de eerste helft.

In de tweede helft bleef Seraing echter het initiatief nemen. Deze keer wel met resultaat. Na tien minuten in de tweede helft zorgde Maziz voor een verdiende gelijkmaker. Het was al de derde competitietreffer voor de Seraing-speler.

Erop en erover dachten ze bij Seraing. Cercle kwam niet tot gevaarlijke doelkansen en daar profiteerde de promovendus volop van. Deze keer was het Maziz die de assist gaf, Marius was de afwerker van dienst. Seraing op voorsprong, ondanks dat de tweede helft min of meer in evenwicht was.

Cercle kwam de klap niet te boven en moest finaal met een 2-1 nederlaag weer richting Brugge afdruipen. Voor Seraing is het de tweede overwinning sinds de terugkeer naar 1A.