Reactie Anderlecht blijft uit na 'alle boeren zijn homo': Geen goede zaak

Reactie Anderlecht blijft uit na 'alle boeren zijn homo': "Geen goede zaak"

20-08-2021 20:01 Laatste update: 20:13
38

De voorbije thuiswedstrijden van RSC Anderlecht viel er meermaals "alle boeren zijn homo" te horen uit de tribunes van paars-wit. De Anderlecht-supporters zongen het in het verleden wel eerder, maar nu onder andere door de komst van Benito Raman en diens verleden met het lied een pak meer. Een officiële reactie van Anderlecht kwam er echter nog niet.

De bekende RSCA-supporter Stijn Baert, arbeidseconoom aan de UGent, liet zich al kritisch uit over de gezangen van zijn medesupporters én het gebrek aan een reactie daarop van de club. 'Dat wordt nu al weken, sinds Benito Raman speelt, op de tribunes van Anderlecht gezongen. Kan Marc Coucke eventueel eens laten omroepen dat we in 2021 zijn aanbeland? Of moet enkel Eddy Demarez zich gedragen in het openbaar', schrijft hij.

Ook bij Anderlecht is men zich bewust van het probleem, maar een officiële reactie op die gezangen kwam er nog niet. "Het is echt een minderheid van de supporters", zegt RSCA-woordvoerder Mathias Declercq bij Bruzz. Volgens hem gaat het ook maar om een honderdtal supporters. "De club noch de spelers vinden dat een goed idee. We zouden veel liever hebben dat er iets anders gezongen wordt."

Maar de club is niet van plan om in het stadion af te roepen zulke dingen niet langer te zingen. Baert had liever een andere reactie gezien van zijn club. Zo kaart hij de problematiek rond homoseksualiteit in de voetbalwereld aan. "Alleen al daarom is dit geen goede zaak", besluit Baert.