Perez na kritiek op Anderlecht: Plots kreeg ik bedreigingen van fans

Perez na kritiek op Anderlecht: "Plots kreeg ik bedreigingen van fans"

17-08-2021 07:15 Laatste update: 07:16
8

De kritiek van de Deense analist Kenneth Perez over de transfer van Joshua Zirkzee naar RSC Anderlecht, is niet in goede aarde gevallen bij enkele supporters. Na zijn uitspraken kreeg Perez naar verluidt ook al bedreigingen.

Perez gaf afgelopen weekend aan dat hij de keuze van Zirkzee niet begrijpt. Hij zag Anderlecht als een puinhoop en had zelf de voorkeur gegeven aan Feyenoord. Dat werd niet aanvaard door enkele supporters. "Ik heb gemerkt dat Belgische voetbalfans nogal emotioneel zijn", begint Perez bij Het Nieuwsblad.

"Na mijn uitspraken kreeg ik op sociale media plots bedreigingen uit jullie land. Best heftig en bijzonder", aldus de analist. Wijzigen doet hij zijn mening echter niet. "Zirkzee heeft nu nood aan veel speelminuten en volgens mij kan hij zich het best ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. Bij Feyenoord dus", klinkt het.

Vooral de uitspraak dat Anderlecht een puinhoop is, werd niet gesmaakt door de Anderlecht-fans. "Ik baseerde me voor dat oordeel vooral op de ontwikkelingen van de laatste jaren bij Anderlecht. Zo'n grote club met zo'n historie die twee jaar geleden achtste eindigde en vorig seizoen pas vierde", aldus Perez.

Volgens de analist was Feyenoord dan ook een betere bestemming geworden voor Zirkzee, wiens vader een rasechte Feyenoord-supporter is. Zirkzee zelf wilde niet te veel aandacht geven aan de kritiek. "Laat ze daar maar lekker praten", lachte hij. "Ik had een goed gesprek met Vincent Kompany - naar wie ik opkeek - en ik was verkocht. Anderlecht is een topclub in België."