Chelsea heeft plan met Lukaku: “Tuchel wil me als leider in de ploeg zien”

Chelsea heeft plan met Lukaku: “Tuchel wil me als leider in de ploeg zien”

16-08-2021 17:25
6

Chelsea heeft Romelu Lukaku binnengehaald voor meer dan honderd miljoen euro. De Rode Duivel zal dan ook een belangrijke rol gaan spelen in het plan van coach Thomas Tuchel.

Tuchel wil Lukaku één van de leiders van Chelsea maken. "Hij wil me ook als leider in de ploeg zien. Mijn rol zal afhangen van ons wedstrijdplan. Die twee jaar in Italië hebben me geholpen om alle delen van het aanvalsspel te controleren”, citeert Sporza de Rode Duivel.

Lukaku ging van Manchester United naar Inter Milano en bloeide onder Antonio Conte helemaal open. "De Italiaanse competitie is tactisch en technisch beter, maar hier gaat het om intensiteit. Dat is geen probleem voor mij. Het is niet dat ik een nieuwe speler ben die niet weet wat hij kan verwachten.”

Lukaku is een nieuwe aanvaller geworden. “Ik ken de Premier League. Ik heb hier veel gescoord, maar het verleden is het verleden. Ik ben een nieuwe versie van de speler van vroeger. Deze ploeg is ook heel sterk. We moeten dat op het veld bewijzen door een uitdager te zijn voor de titel."