UPDATE: Oostende voorziet naast wake ook spandoek en rouwboek voor Berrier

UPDATE: Oostende voorziet naast wake ook spandoek en rouwboek voor Berrier

16-08-2021 16:30 Laatste update: 18-08-2021 09:15
1

In heel wat Belgische stadions klonk er afgelopen weekend een minuut stilte voor de overleden Franck Berrier. Zijn ex-team KV Oostende gaat een stapje verder en organiseert volgende week een wake voor hem. 

Die wake wordt in samenspraak met de familie van Berrier gehouden. Berrier overleed afgelopen week op 37-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Enkele jaren geleden moest hij al stoppen met voetballen wegens hartproblemen. 

Berrier speelde liefst vijf jaar bij KV Oostende en was er bijzonder populair bij de supporters. Ook voor de volgende thuismatch tegen zijn andere ex-club Zulte Waregem volgt nog een eerbetoon voor de 'Kleine Generaal'.

De begrafenis van Berrier wordt komende vrijdag in Frankrijk gehouden. Die plechtigheid gebeurt in beperkte kring.

Update 18/8: KV Oostende heeft wat meer toelichting gegeven over de wake die het zal organiseren ter nagedachtenis van Berrier (37). De stille mars zal beginnen vanaf 19u aan de Diaz Arena. Mensen die een laatste groet willen brengen, verzamelen aan poort twee van het stadion. Daar hangt overigens een mooi spandoek om Berrier te bedanken voor alles wat hij voor de club gedaan heeft. Er zal ook een rouwboek aanwezig zijn.