'Klagen over de puntendeling, is zoals klagen over het weer: wat haalt het uit?'

'Klagen over de puntendeling, is zoals klagen over het weer: wat haalt het uit?'

14-08-2021 23:15
43

Club Brugge wist vorig seizoen zich opnieuw tot kampioen te kronen, maar had het uiteindelijk toch niet makkelijk. Het zag de grote voorsprong serieus slinken door de puntendeling en dat zorgde voor frustratie en nervositeit binnen de club. Een foute aanpak, weet Vincent Mannaert nu.

Bij de afloop van vorig seizoen werd er bij Club Brugge flink geklaagd over de puntendeling. Dat leek ook zijn sporen nagelaten te hebben op het veld. "Dat hebben we niet goed gedaan", geeft Mannaert toe bij HUMO.

Club Brugge is zoals bekend absoluut geen voorstander van die puntendeling en wil er dan ook graag vanaf. Verschillende andere topclubs zijn echter geen voorstander. "Het is zoals klagen over het weer in België: wat haalt het uit", vraag Mannaert zich af.

Maar voor Mannaert is het wel duidelijk, die puntendeling moet kwijt. "Ik ben het er zelf ten diepste mee oneens dat de beste van de klas wordt afgestraft – we vinden daar trouwens almaar meer steun voor. Ik begrijp de oprispingen van de spelers dus goed, ze komen recht uit het hart van de topsporter die zich onrechtvaardig behandeld voelt", geeft hij nog aan.

Toch zal men bij Blauw-Zwart zich niet langer uitlaten over die puntendeling. Volgens Mannaert haalt men daar bij Club Brugge ook absoluut geen voordeel uit. "De les is: zeur er niet meer over. Het maakt alleen maar negatieve energie los", besluit Mannaert.