Mannaert reageert na 'matennaaien'-uitspraak van Anderlecht-voorzitter Vandenhaute

Mannaert reageert na 'matennaaien'-uitspraak van Anderlecht-voorzitter Vandenhaute

14-08-2021 21:15
33

Vincent Mannaert, manager bij Club Brugge, heeft gereageerd na de uitspraken van Wouter Vandenhaute over de Bruggelingen. Hij gaf enkele weken geleden aan dat Club Brugge aan 'matennaaien' doet. Bij Blauw-Zwart komt men nu met een reactie.

In een gesprek met HUMO vroeg het weekblad zich af of Mannaert de reactie van de voorzitter van Anderlecht ook begreep. "Nee, en dat heb ik hem ook gezegd", begint Mannaert. "Hij heeft zijn woorden vervolgens wat afgezwakt: ze waren uit hun context gerukt", aldus de manager van Club Brugge.

Volgens Vandehaute deed Club Brugge aan 'matennaaien' en bood het op spelers waar ook Anderlecht interesse in toonde. Hij doelde daarmee onder andere op Lukas Nmcha. "Maar Nmecha was een speler van Manchester City, niet van Anderlecht", aldus Mannaert. "Als iemand het goed doet in de Belgische competitie, zou het vreemd zijn als wij níét geinteresseerd zouden zijn", klinkt het.

Daarnaast ziet men bij Club Brugge hetzelfde fenomeen gedaan worden door Anderlecht. "Het omgekeerde is waar: Percy Tau vertrekt bij ons en Anderlecht springt erop. Ze hebben Abdoulay Diaby terug naar België gehaald en ook Lior Refaelov heeft een carrière bij ons gehad. Die uitspraak hield totaal geen steek", aldus Mannaert.

Ook deze transferperiode waren er weer flink wat spelers waar zowel Club Brugge als Anderlecht naar verluidt interesse in toonden. Onder andere Martin Satriano, Owen Otasowie en Alex Collado werden gelinkt aan beide clubs.