Na Lukaku doet ook Sambi Lokonga uitspraken over terugkeer naar Anderlecht

Na Lukaku doet ook Sambi Lokonga uitspraken over terugkeer naar Anderlecht

14-08-2021 20:02
3

Albert Sambi Lokonga nam deze zomer afscheid van RSC Anderlecht en trok naar het Engelse Arsenal. Inmiddels mocht hij ook al debuteren voor zijn nieuwe club, maar paars-wit is en zal hij zeker niet vergeten.

De middenvelder wist deze zomer dan toch zijn droomtransfer te grijpen, maar had Anderlecht toch graag onder betere omstandigheden verlaten. "Het doet pijn dat ik geen titel heb gewonnen met Anderlecht", zegt de middenvelder bij Play Sports. "Het was ook geen gemakkelijke periode voor de club. Ik had Anderlecht liever verlaten met een titel of wanneer het beter ging. Maar ik kon deze transfer niet laten liggen en de club ook niet", klinkt het.

Maar Lokonga geeft daarbij ook meteen aan dat hij Anderlecht zal blijven volgen. "Ik ben mauve en dat gaat niet veranderen", aldus de middenvelder. "Ik ben naar Anderlecht gegaan toen ik tien jaar was en ben er elf jaar gebleven, mijn hele jeugd heeft zich daar afgespeeld."

En een terugkeer, zoals Vincent Kompany eerder al deed en Romelu Lukaku hoopt te doen, ziet Sambi Lokonga ook zitten. "Nu in Europa domineren en dan terugkeren om de titel te pakken? Dat ga ik toch proberen", besluit hij enthousiast.