Antwerp laat zich uit over ambities: “Mooie ploegen met sterke spelers”

Antwerp laat zich uit over ambities: “Mooie ploegen met sterke spelers”

09-07-2021 15:45 Laatste update: 15:46
2

Royal Antwerp FC is zich aan het voorbereiden op weer een ambitieus seizoen. Met nieuwe coach Brian Priske hoopt The Great Old de volgende stappen te zetten.

Tegenover Het Laatste Nieuws laat de Deense coach zich uit over de ambities van Antwerp en dat is beter doen dan vorig seizoen. “We gaan proberen zo hoog mogelijk te finishen. Maar een nieuwe trainer en staf en een nieuwe kern aan elkaar laten wennen duurt altijd even, vergeet dat niet. Ik ben vol vertrouwen, ook al zijn er nog veel mooie ploegen met sterke spelers in België. Het wordt niet makkelijk.”

Priske eindigde tweede bij Midtylland, maar speelde wel Champions League. “Bij Midtjylland eindigde ik als tweede en was ik daar heel ontgoocheld mee. Dat was niet het plan. We wilden ook de beker, maar ook dat mislukte. De Champions League speelden we wél, voor de eerste keer ooit. Dat was een succes, maar we misten de titel op een punt. Uiteindelijk kijk je dan naar de prijzenkast en zie je dat die leeg is.”

Priske heeft wel een duidelijke visie voor ogen. “Dat was ontgoochelend, maar soms hangt het af van details. Een ref die een lichte penalty voor de tegenstander fluit bijvoorbeeld (lacht) kan je het kampioenschap kosten. Het belangrijkste voor mij is dat we 40 wedstrijden goed spelen. Met overgave, inzet en leuk voetbal. Waar we dan stranden, zien we wel."