Uitblinker Perez gidst Club Brugge met twee doelpunten voorbij Zulte Waregem

07-07-2021 19:50
14

Club Brugge is erin geslaagd de oefenpartij tegen Zulte Waregem te winnen. Het had de hele partij het meeste balbezit en ook de beste kansen, maar raakte pas in de tweede helft voorbij Essevee dankzij een sterke Daniel Perez.

Zulte Waregem, gevuld met ex-clubspelers zoals Jelle Vossen, Zinho Gano en De Bock, begon bijzonder gretig aan de partij en kon daar ook van profiteren. Na vier minuten voetballen was het al raak voor de bezoekers, die via Jelle Vossen op voorsprong kwamen.

Club Brugge eiste de bal wel op, maar slaagde er niet in om ook tot kansen te komen. Zulte Waregem bleef sterk verdedigen en hield de landskampioen ver weg van het doel van Sammy Bossut. De eerste kans kwam er pas na 24 minuten voetballen na een kopbal van Bas Dost.

Even later kwam Zulte Waregem nog goed weg nadat Ciranni op zijn eigen paal had gekopt. Club Brugge kwam aanzetten en zocht duidelijk ook naar die gelijkmaker. Diezelfde paal was niet veel later opnieuw spelbreker voor Club Brugge na een kopkans voor Matej Mitrovic.

Ondanks die kansen wist Zulte Waregem toch stand te houden en hield de nul. Bij de rust stond het dan nog steeds 0-1 voor Essevee.

Na de pauze kregen we een volledige nieuwe elf te zien bij Club Brugge. Die elf ging verder op het elan van hun ploegmaats en had het overwicht tegen Essevee. Het wist ook enkele kansen te creëren, maar op doelpunten bleef het toch wachten.

Voor Zulte Waregem was het pompen of verzuipen en zag het onder andere Daniel Perez meermaals dicht tot bij een doelpunt komen. De ploeg van Francky Dury kwam er amper nog aan te pas en dacht vooral aan verdedigen. De nul houden kon het echter niet. Iets na het uur kon diezelfde Perez in zijn eerste minuten vah et nieuwe seizoen scoren. Niet veel later had Audoor de 2-1 aan de voet, Bossut hield de bal uit doel.

Man van de match werd uiteindelijk Perez, die bleef overtuigen en tien minuten voor tijd de 2-1 in doel kon tikken. Een knappe voorzet van Mats Rits bereikte de Venezolaan, die de bal knap voorbij Bossut kopte.

Eerste helft Club Brugge: Shinton, Van der Brempt, Mechele, Mitrovic, De Cuyper, Kossounou, Vormer, De Ketelaere, Okereke, Lang, Dost
Tweede helft Club Brugge: Lammens, Van den Keybus, Mbamba, Mondele, Ricca, Balanta, Rits, Sandra, Audoor, Perez, Badji.