Overzicht oefenwedstrijden: Kortrijk verliest voor het eerst, Union haalt uit

06-07-2021 10:00 Laatste update: 16:01

Deze week staan er weer heel wat oefenwedstrijden op het programma. Maandag bleef het windstil, dinsdag spelen twee eersteklassers een oefenwedstrijd, om dan woensdag all in te gaan met wedstrijden van topclubs. VoetbalPrimeur.be geeft u een overzicht.

11u: KV Kortrijk - Valenciennes FC (0-1)
Voormiddag trapt KV Kortrijk al af tegen de Franse tweedeklasser. KVK gaat voor 15 op 15 in het voorseizoen na zeges tegen Harelbeke, KVK Westhoek, Sparta Petegem en Club Brugge.

Lees het matchverslag HIER.

14u: Union SG - KMSK Deinze (6-2)
Promovendus Union heeft niet voor een rustig voorseizoen gekozen. Tegen Deinze spelen ze al hun zesde oefenwedstrijd. Van de vijf gespeelde, wonnen ze er vier, tegen Standard werd het 0-0. Tweedeklasser Deinze eindigde vorig seizoen in de buik van het klassement, ze willen nu ongetwijfeld beter doen.

In het duel tegen Deinze heeft Union stevig uitgehaald. De Brusselse club kon overtuigen tegen de ploeg uit Eerste Klasse B en won met maar liefst 6-2. De wedstrijd begon nochtans niet goed voor Union, dat na amper twee minuten tegen een achterstand aankeek na een treffer van Tarfi. Teddy Teuma wist even later nog tegen te prikken, maar dat deed ook Deinze.

Na een kwartier voetballen stond het 1-2, al was de partij meteen daarop helemaal voor Union. Via Dante Vanzeir kwam de gelijkmaker en nog voor rust stond het 5-2 na doelpunten van Ismael Kandouss, Deniz Undav en opnieuw Vanzeir.

Net voor het uur wist Casper Nielsen uiteindelijk ook de 6-2 eindstand in doel te leggen.