Preud'homme sluit functie bij KBVB uit: Daar stop ik mijn energie niet in

Preud'homme sluit functie bij KBVB uit: "Daar stop ik mijn energie niet in"

05-06-2021 21:30
4

De Koninklijke Belgische Voetbalbond ziet Mehdi Bayat binnenkort opstappen als voorzitter en moet dus op zoek naar een opvolger. Michel Preud'homme werd al genoemd als mogelijke kandidaat, maar die ziet dat zelf niet zitten.

Na zijn vertrek bij Standard is Preud'homme momenteel clubloos en samen met zijn status en prestaties in het verleden wordt hij dan ook gezien als een perfecte bondsvoorzitter. Toch ziet hij dat niet zitten. "En mijn energie stoppen in bestuursmensen die... Neen, dank u", is Preud'homme duidelijk in Het Laatste Nieuws.

Die functie zag Preud'homme in het verleden wél zitten, maar in 2016 verloor hij van François De Keersmaecker. Dat zit hem duidelijk nog dwars. Zo zag het amateurvoetbal het businessplan van Roger Vanden Stock niet zitten en stemden het plan weg. "Ik kreeg alle stemmen van de eersteklassers en één stem uit tweede klasse, maar de rest en het hele amateurvoetbal stemden voor De Keersmaecker", geeft Preud'homme aan.

Volgens Preud'homme is het ook bijzonder lastig werken binnen de Pro League en heeft hij dan ook geen zin in het hele verhaal. "Ik weet nog dat bij het eerste televisiecontract alle profclubs werden verplicht om chauffage onder hun veld te steken. Vandaag zijn er nóg die hun tenten opslaan en met de warmteblazers afkomen. En ik moet dan voorzitter van het hele circus zijn, zeker", besluit Preud'homme.

Waar de toekomst van Preud'homme ligt, is dus onduidelijk. Hij neemt binnenkort afscheid van Standard, waar hij de voorbije jaren vice-voorzitter was. Hij werd wel al genoemd als mogelijke bondscoach van Congo en was ook in beeld om trainer te worden van promovendus Seraing.