Vandenbempt ziet enkele Rode Duivels zwalpen: Zeer kwetsbaar

Vandenbempt ziet enkele Rode Duivels zwalpen: "Zeer kwetsbaar"

04-06-2021 12:30
3

De Rode Duivels stelden donderdag teleur tegen Griekenland met een 1-1. Vooral de afwezigheid van Axel Witsel liet zich voelen. Peter Vandenbempt zag dat de verdediging het moeilijk heeft onder druk. 

"De grote zorgen die toch al een jaar geformuleerd worden over de defensie en over het defensieve werk zonder Axel Witsel zijn niet verdwenen", zucht Vandenbempt bij Sporza. "De verdediging werd vaak blootgesteld en was zeer kwetsbaar."

De Grieken kwamen er dan ook verschillende keren goed uit. "Toby Alderweireld heeft een heel moeilijk seizoen gehad in Engeland en kan dat niet verstoppen tijdens interlands. Hij speelde slordig in, wat in principe toch een van zijn kwaliteiten is. Ook Denayer werd een paar keer simpel uitgespeeld."

Vandenbempt is dan ook duidelijk: achterin kunnen we geen blessureleed gebruiken. "De conclusie - en dat is niks nieuws - is dat we op het EK de allerbeste versie nodig hebben van Alderweireld en ook van Vertonghen en Vermaelen, die gisteren rust kregen."

Zondag speelt Roberto Martinez waarschijnlijk wél met zijn A-ploeg tegen Kroatië. Dan zullen de waardeverhoudingen echt duidelijk worden.