Lang (Club Brugge) heeft eigenlijk alles wat Zidane ook had

"Lang (Club Brugge) heeft eigenlijk alles wat Zidane ook had"

24-05-2021 08:30
14

Richard Witschge is onder de indruk van Noa Lang. De assistent-trainer van Ajax voorspelt de 21-jarige aanvaller van Club Brugge een mooie toekomst en ziet zelfs gelijkenissen met Zinedine Zidane, met wie hij samenspeelde bij Bordeaux.

"Als je zijn kwaliteiten ziet, is dat ongelooflijk. Hij kan mensen uitspelen en hij heeft een steekpass", zegt Witschge in Warming Up, de podcast van Humberto Tan, over Lang. "Ik vind hem een beetje een Zidane. Deze man is ook zo atletisch, snel en technisch. Hij heeft eigenlijk alles wat Zidane ook had. Ik hoop dat hij in zijn mind net zo sterk is als Zidane, die was ook altijd gefocust op voetbal. Keihard ervoor werken. Ik hoop dat Noa dat ook kan volhouden."

Lang won de titel met Club Brugge, maar kan zijn seizoen ook nog afronden met een individuele prijs. Zo werd hij genomineerd voor Talent van het Jaar, maar ook Speler van het Jaar in onze competitie.

De 21-jarige Nederlander was dit seizoen goed voor zeventien doelpunten en elf assists in 37 partijen bij Club Brugge. Hij speelde zich daarmee ook in de kijker van onder andere Leeds United.