Landskampioen Club Brugge verliest laatste wedstrijd tegen KRC Genk

23-05-2021 20:20
174

Landskampioen Club Brugge heeft het seizoen niet kunnen afsluiten met winst. Tegen titeluitdager KRC Genk verloor het met 1-2 na een laat strafschopdoelpunt van Cyriel Dessers.

Club Brugge begon als landskampioen aan de partij en deed dat na een zware feestnacht donderdag. Philiippe Clement besloot ook om enkele jongens zoals Ethan Horvath, Noah Mbamba en Ignace Van der Brempt een kans te gunnen, maar die hadden het niet makkelijk tegen KRC Genk.

De Limburgers waren gebrand op een overwinning en konden via Cyriel Dessers Club Brugge-doelman Horvath meermaals aan het werk zetten. Aan de overzijde was ook Youssouph Badji dicht bij een openingsdoelpunt. Hans Vanaken was er nog het dichtst bij, maar zag zijn strafschop gepakt worden door Maarten Vandevoordt.

Een doelpunt kregen we uiteindelijk niet meer te zien in de eerste helft en we gingen rusten met een 0-0 gelijkspel.

Onder leiding van een bijzonder sterke Charles De Ketelaere begon Club Brugge als een speer aan de tweede helft en probeerde het Genk bij de keel te grijpen. De Limburgers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en vochten zich terug in de partij. Via Bastien Toma kwam het ook op een 0-1 voorsprong.

De feestbenen eisten hun tol bij Club Brugge en Blauw-Zwart had het bijzonder moeilijk tegen Genk, dat de wedstrijd had overgenomen. In het slot was het dan toch raak voor Club Brugge. Tahith Chong bediende Ruud Vormer, die de bal maar had binnen te tikken.

Genk kreeg in het slot toch nog een cadeautje van VAR Lardot. De scheidsrechter op het veld zag geen strafschopfout, VAR Lardot vond het een overduidelijke fout van scheidsrechter Kevin Van Damme en liet hem naar de beelden kijken. Volgens Peter Vandenbempt en Wesley Sonck op Eleven Sports een fout van VAR Lardot, maar Van Damme gaf toch een strafschop. Cyriel Dessers bedankte voor het geschenk, de 1-2 eindstand op het scorebord.