KAA Gent pakt Europees ticket na winst tegen leider KV Mechelen

22-05-2021 21:53
47

KAA Gent heeft het seizoen toch nog met enige glans kunnen afwerken. De Buffalo's zijn er op verplaatsing in geslaagd om te winnen van KV Mechelen. Het werd 1-2 en is daarmee zeker van een Europees ticket.

In een levensbelangrijk duel voor Europees voetbal stonden de zenuwen strak gespannen en dat was vooral merkbaar bij KV Mechelen. Malinwa had genoeg aan een gelijkspel tegen Gent om zeker te zijn van een Europees ticket en stormde dus ook niet naar voren. De nul houden leek vooral het devies.

Echt vuurwerk kregen we dan ook niet op het veld. Een kopbal van Roman Bezus op de lat zorgde nog bijna voor de openingstreffers van KAA Gent en ook KV Mechelen toonde zich enkele keren, maar een doelpunt leek er niet snel aan te komen en kregen we in de eerste helft dan ook niet meer. Een tussenstand waar men bij KVM wel tevreden mee geweest zal zijn.

De tweede helft begon iets steviger, met enkele pittige duels en de daarbij horende gele kaarten. De grote kansen bleven echter uit en leken naar een uur voetballen zonder doelpunten af te stevenen. Daar kwam in minuut 57 echter verandering in. Roman Bezus kon een diepe bal van Hanche-Olsen over doelman Yannick Thoelen in doel koppen.

Een klap voor KV Mechelen, dat enkele minuten later Tarik Tissoudali de score zelfs nog zag verdubbelen en Gent zo bijzonder dicht bij de winst en het Europese ticket zette.

KV Mechelen kreeg echter nog wat hoop na een strafschopfout van Alessio Castro-Montes. Ferdy Druijff bedankte en maakte er 1-2 van. De tijd begon echter te drinken en een belangrijk tweede doelpunt kwam er niet. Het zag Gent de drie punten pakken en grijpt daardoor naast een Europees ticket, dat naar de Buffalo's gaat.