Club Brugge kroont zich tot kampioen na gelijkspel tegen RSC Anderlecht

20-05-2021 22:50 Laatste update: 23:09
136

Club Brugge is de kampioen van België. Ze speelden 3-3 gelijk tegen Anderlecht. Zo hebben ze drie punten bonus op KRC Genk. Vanaken 2x en Lang scoorden voor blauw-zwart.

De wedstrijd startte veelbelovend langs beide kanten. Zowel Anderlecht als Club Brugge legden goed voetbal op de mat. De eerste kans werd al onmiddellijk een doelpunt. Vanaken tikte een voorzet van De Ketelaere binnen met de borst: 0-1.

Anderlecht oogde echter niet aangeslagen. Ze bouwden goed, maar konden vooralsnog niet in de zestien van Club komen. Blauw-zwart stootte wel goed terug. Vormer zag zijn goed geplaatst schot afgeblokt worden.

In het vervolg van de eerste helft had Anderlecht het meest de bal, maar geraakte nooit tot bij Mignolet. Club Brugge ving gemakkelijk op en voetbalde in de omschakeling. Een minuut voor tijd kreeg RSCA zowaar een strafschop na hands van Mata. Nmecha zette deze om met een panenka. 1-1 bij de rust.

Tweede helft
Ook de tweede helft startte Club Brugge met gevaar. Lang mikte net naast. Anderlecht stribbelde even tegen, maar Club Brugge stelde onmiddellijk orde op zaken. Vanaken knikte een voorzet van De Ketealere zuiver binnen. 1-2.

Club deinsde niet terug, onmiddellijk hierna kwam Lang aan de bal, hij twijfelde niet en knalde de 1-3 tegen de touwen. Ook hierna zakte Club Brugge niet terug. Anderlecht kon wel weer de bal veroveren om bescheiden op te bouwen.

Anderlecht maakte zowaar wel de aansluitingstreffer. Nmecha werd kwam diep gestuurd en rondde heerlijk af. 2-3. RSCA ging nu wat concreter op zoek naar de gelijkmaker. Ze creëerden enkele kansjes en scoorde ook, uit buitenspel. Club Brugge stond inmiddels te vieren langs de zijlijn, maar RSCA maakte nog een levensbelangrijke gelijkmaker. Larsen maakte zowaar de 3-3. Club Brugge kroont zich tot kampioen.