Gent heeft alles nog in eigen handen: Dan is het min of meer geslaagd seizoen

Gent heeft alles nog in eigen handen: "Dan is het min of meer geslaagd seizoen"

16-05-2021 23:40
20

In de schaduw van de titelstrijd heeft KAA Gent er een goede week opzitten. Het klopte KV Oostende tot twee maal toe met overschot en blijft zo in het spoor van KV Mechelen in de Europe Play-Off. Alessio Castro-Montes beseft dat dat laatste Europese ticket zowat een must is om het seizoen te redden.

"In de reguliere competitie hadden we ook af en toe een goede flow, gevolgd door een mindere dus dat moeten we absoluut vermijden", probeert de rechtsachter van Gent nuchter te blijven op de clubwebsite. "Als we deze goede resultaten kunnen verder zetten, zal het - gezien de mindere seizoenstart - een min of meer geslaagd seizoen zijn." Nochtans begonnen de Buffalo's met uitgesproken titelambities aan deze jaargang, maar na voortdurende onrust draaide het helemaal anders uit.

Niettemin zou een laat succes ongetwijfeld deugd doen in Gent. Toch blijft de inzet relatief beperkt: een ticket voor de voorrondes van de nagelnieuwe, maar lauw onthaalde Conference League. Zullen de spelers er wel alles aan doen om die troostprijs uit de brand te slepen? "Het is zo dat het zijn tol begint te eisen", verwijst Castro-Montes naar de vermoeidheid. "Al is het nu een kwestie van ons nog twee keer volledig opladen."