Genk doet uitstekende zaak na winst in heerlijke partij tegen Antwerp

30-04-2021 22:34 Laatste update: 22:38
36

KRC Genk is uitstekend begonnen aan de Champions' Play-Offs. Na een leuke eerste helft en een heerlijke tweede helft haalde Genk het met 2-3 van Royal Antwerp FC.

Zoals in de competitiewedstrijd in de reguliere competitie begon KRC Genk aanvallend aan de partij en probeerde het een terugzakkend Royal Antwerp FC meteen vast te zetten. Dat lukte ook in de eerste minuten, maar echt voor kansen zorgde het niet.

Toch gaf het niet op en werd het ook beloond voor het aanvallende spel. Na een goede aanval van Antwerp wist Genk via een uitstekende counter te scoren. Ito met de voorzet, het overstapje van Onuachu en het doelpunt van éénmalig aanvoerder Theo Bongonda.

Het spel ging daarop goed op en weer, met een Antwerp dat duidelijk zocht naar de gelijkmaker. Onder andere Miyoshi toonde zich met enkele knappe acties en Maarten Vandevoordt moest ook één keer stevig ingrijpen op een poging van Maxime Le Marchand. Het doelpunt bleef echter uit.

Een nieuwe helft en ook een nieuw gezicht bij Antwerp. Het kwam nóg aanvallender voor de dag en liet alle verdedigende intenties achterwege. Genk werd de eerste minuten ook helemaal zoek gespeeld en moest hevig strijden om die nul te houden.

Overleven deed het niet. De zoveelste kans en zoveelste corner voor Antwerp was de corner teveel voor Genk. Le Marchand wist deze keer Vandevoordt wel te verschalken. Voor het uur stond het weer 1-1 en de partij kon helemaal opnieuw beginnen.

Dat Antwerp het zonder Refaelov moest doen bleek uiteindelijk geen echte verzwakking te zijn. Zijn vervanger Miyoshi kroonde zich na een heerlijke actie van Mbokani nog tot de uitblinker en zette Antwerp op voorsprong. Een onherkenbaar Genk moest zich stevig herpakken, zag ook John van den Brom.

Genk in nood? Kijk dan naar Onuachu. Genk heeft doelpunten nodig? Kijk dan naar Onuachu. En Onuachu? Die helpt zijn ploeg. Wanneer de Limburgers toch weer naar voren trokken profiteerde het optimaal via... Onuachu. Hij kapte tegenstander Batubinsika kinderlijk uit en zorgde voor de 2-2.

Voor Antwerp bleek het de doodsteek te zijn. Genk kreeg plots vleugels na het doelpunt, ging vol voor de winst en werd beloond. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het alweer Bongonda die de 2-3 binnen knikte. Daar bleef het ook bij.