Raes staat te kijken van Anderlecht: Hij doet me denken aan Ronaldo

Raes staat te kijken van Anderlecht: "Hij doet me denken aan Ronaldo"

30-04-2021 11:30
7

In aanloop naar Play-Off 1 neemt Frank Raes de vier kandidaten onder de loep. Anderlecht raakte er op het laatste nippertje bij, maar kan volgens Raes nog verrassen.

In de laatste weken loopt het duidelijk een pak beter. "Het is goed dat Kompany eindelijk zijn typeploeg gevonden heeft", aldus Raes bij Sporza. "Een beetje zoals in de tijd van Aimé Antheunis vroeger, die nooit een winnend team wisselde. Het systeem van Kompany begint steeds beter te draaien. Zeker sinds hij de vleugelbacks wat anders positioneerde."

Raes houdt vooral één speler in het oog. "Anouar Ait El Hadj is voor mij één van de revelaties. Hij speelt heel direct, steeds voorwaarts. En qua mindset doet hij me een beetje denken aan Cristiano Ronaldo: iemand die nooit twijfelt. Zelfs als El Hadj zeven keer naast schiet, durft hij de volgende keer weer te trappen. In iemand als Verschaeren zit meer twijfel."

Anderlecht begint er zondag aan met een moeilijke verplaatsing naar Club Brugge. In de reguliere competitie haalde het 15 op 18 in de toppers, maar dat herhalen in de Play-Offs wordt zeker geen sinecure.