UPDATE: 'D'Onofrio weer op vrije voeten en niet in verdenking gesteld'

UPDATE: 'D'Onofrio weer op vrije voeten en niet in verdenking gesteld'

28-04-2021 11:58 Laatste update: 20:53
13

Voor Luciano D'Onofrio werd het geen rustige dinsdagavond. De Luikse gerechtelijke politie pakte de sportdirecteur op. D'Onofrio wordt verdacht van voorkennis. Dat schrijft Le Vif/L'Express.

Niet alleen de gerechtelijke politie stond bij D'Onofrio aan de deur. Ook de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC) was van de partij. Het onderzoek heeft niets te maken met Royal Antwerp FC. De onderzoekers willen wel nagaan of D'Onofrio handelde met voorkennis toen hij aandelen van het beursgenoteerde farmaceutische bedrijf Mithra kocht.

D'Onofrio was trouwens niet de enige die de speurders over de vloer kreeg. Ook Samuel Di Giovanni en François Fornieri mochten het gaan uitleggen. Fornieri was trouwens eind vorig jaar in beeld om Standard over te nemen. Tot het overname kwam het uiteindelijk niet. 

Ondertussen is de toekomst van D'Onofrio bij Antwerp nog onzeker. Het is voorlopig nog altijd niet honderd procent duidelijk of hij in de toekomst nog op de Bosuil zal werken. 

Update: Sinds woensdagavond omstreeks 20u00 is D'Onofrio weer een vrij man. Dat meldt onder meer La Meuse. De Antwerp-man is nergens van in verdenking gesteld.