Heeft Anderlecht zijn eigen Ronaldo beet? Refaelov is zoals Cristiano

Heeft Anderlecht zijn eigen Ronaldo beet? "Refaelov is zoals Cristiano"

27-04-2021 17:00
18

Anderlecht haalt met Lior Refaelov een grote naam in huis. De Israëliër is met zijn 35 jaar echter een ouderdomsdeken. Volgens Georges Leekens zal zijn leeftijd echter geen probleem vormen.

Leekens kent Refaelov goed. De voormalige bondscoach was een tijd terug de coach van de huidige Gouden Schoen. "Hij is fitter dan een paar jaar geleden", maakt Leekens meteen duidelijk in Het Laatste Nieuws.

De voormalige bondscoach schuwt ook de grote vergelijkingen niet. "Dat hij op zijn leeftijd nog steeds zo fit is verbaast me niet. Lior is als Cristiano Ronaldo, eeuwig hongerig. Deze transfer is dan ook een slimme zet. In het hedendaagse voetbal heb je ook nood aan ervaring", aldus Leekens.

Bij Anderlecht wordt Refaelov overigens veruit de oudste speler. Momenteel is die eer weggelegd voor Adrien Trebel, de Fransman is 30 jaar oud. Voor de rest blinkt de kern uit in jeugdigheid, zo zijn er slechts vijf spelers in de kern ouder dan 25 jaar. Refaelov wordt de zesde speler die deze leeftijd overstijgt.