Club Brugge toch niet 'Bayern van België'? Verschil is niet zo groot

Club Brugge toch niet 'Bayern van België'? "Verschil is niet zo groot"

26-04-2021 16:00
74

Club Brugge lijkt de beste ploeg van België geworden te zijn en is goed op weg om de tweede titel op rij te pakken. Hier en daar wordt al gezegd dat Club Brugge het 'Bayern van België' is geworden. Bij KRC Genk gaat men de strijd aan met Blauw-Zwart.

Bayern München is al jarenlang niet meer af te stoppen in Duitsland en Club Brugge is mogelijk ook dezelfde weg ingeslagen. Dat ziet men anders bij Genk. "Club Brugge heeft zeer goed gewerkt de afgelopen jaren, maar ik denk dat het verschil de komende jaren niet zo groot zal zijn", zegt Dimitri De Condé in La Dernière Heure.

Volgens de sportief directeur van Genk zit de concurrentie namelijk niet stil en is de kans groot dat er binnenkort weer wat meer concurrentie komt tijdens de competitie. "Heel wat clubs hebben ook goed gewerkt, onder meer Genk, en ze maken progressie", klinkt het.

Op financieel vlak is KRC Genk alvast de enige club die het even goed doet als Club Brugge. Ook sportief is Genk, zeker na de bekerwinst, goed bezig. Dit seizoen eindigde het de reguliere competitie met maar liefst twintig punten achterstand. Club Brugge heeft op eerste achtervolger Antwerp zestien punten voorsprong.