Degryse zag verdiende zege voor KRC Genk: Hij gaf niet thuis

Degryse zag verdiende zege voor KRC Genk: "Hij gaf niet thuis"

26-04-2021 11:15
2

KRC Genk heeft de vijfde beker uit zijn geschiedenis gewonnen. Volgens Marc Degryse is dat ook verdiend. Over de hele match gezien waren de Limburgers beter dan Standard

"Na rust zag ik toch weer het betere Genk", geeft Degryse aan bij Het Laatste Nieuws. "Met een beslissende Bongonda, met een doelpunt en een assist. Met een Ito die voor veel dreiging zorgde. Met een Onuachu die erg nuttig werk opknapte. En vooral, niet te vergeten, met een erg sterke Thorstvedt. Een heel nuttige pion achter de drie aanvallers."

Standard kon daar weinig tegen terugdoen. "Genk pakte gewoon verdiend zijn vijfde beker. Leye probeerde nog iets te forceren met enkele wissels, maar buiten dat tegendoelpunt van Muleka, dat uit de lucht kwam vallen, hebben we niet veel gezien van hen. Nee, Standard viel me tegen, met Amallah als exponent. Intrinsiek hun beste speler, maar gisteren gaf hij niet thuis."

Door die zege van KRC Genk zijn alle ploegen in Play-Off 1 nu al zeker van Europees voetbal. Een mooi extraatje, waarvoor onder meer Marc Coucke de Limburgers al bedankte.