'Standard ontvangt de jackpot van Inter, maar ziet Vanheusden vertrekken'

'Standard ontvangt de jackpot van Inter, maar ziet Vanheusden vertrekken'

25-04-2021 18:16
8

Zinho Vanheusden kan na een maandenlange revalidatie weer meetrainen en mag toch nog stiekem hopen op enkele partijen in de Play-Offs. Mogelijk ook zijn grote afscheidstournee bij de Rouches.

De kapitein van Standard werd voor ruim twaalf miljoen euro overgenomen van Internazionale, dat een terugkoopoptie had om Vanheusden komende zomer voor zeventien miljoen euro over te nemen. Na zijn korte seizoen waren er even twijfels over Inter die optie wel zou lichten, maar volgens Tuttosport heeft men bij Inter besloten om het toch te doen.

Standard verliest daardoor een bijzonder belangrijke pion, maar krijgt wel financieel de nodige ademruimte. Vanheusden krijgt in de voorbereiding op volgend seizoen ook de kans om Antonio Conté te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Aangezien verdediger Andrea Ranocchia en Danilo D"Ambrosio een aflopend contract hebben, kan Vanheusden zich mogelijk ook meteen in de basis spelen. Doet hij dat niet, zit er een uitleenbeurt aan te komen. Mogelijk opnieuw aan Standard.