“Met de werkethiek van Lukaku haalde Hazard het niveau van Messi en Ronaldo

“Met de werkethiek van Lukaku haalde Hazard het niveau van Messi en Ronaldo"

01-04-2021 17:14
9

De Rode Duivels beschikken over veel weelde, maar langs de andere kant zit Eden Hazard in het slop bij Real Madrid. Gilles De Bilde laat zijn licht schijnen over de situatie tegenover Het Laatste Nieuws.

Hazard kon nooit de verwachtingen bij Real Madrid inlossen, mede door blessures. "Dan mag je naar de grootste club ter wereld, je bent de recordaankoop in de geschiedenis, je wordt geacht om Cristiano Ronaldo te vervangen, en je komt aan met overgewicht... (spreidt de armen) Dat is Eden Hazard.”

“En dié Eden Hazard moet dan - na een blessure - telkens weer op korte tijd de conditionele achterstand goedmaken om mee te kunnen op het niveau van zijn medemaats bij Real Madrid. Natuurlijk gaat dat niet, want Hazard heeft nooit geleerd om een fysieke basis te leggen.”

“Dat, plus het gevoel, blijkbaar, dat hij zelden of nooit 100% bevrijd kan voetballen. De 'werkers' in een ploeg kunnen zich makkelijker instellen op een beetje pijn of last - zij moeten niet bepalend zijn. Maar 'creatieve voetballers' moeten net lekker in hun vel zitten om op het veld dingen te verzinnen op het moment zelf."

Lukaku
Romelu Lukaku daarentegen kent een topseizoen bij Inter. “Romelu heeft enorme stappen gezet: zijn voetenwerk, zijn balbeheersing, zijn winnaarsmentaliteit... Ik sprak met Romelu en hij vertelde mij: 'Mijn carrière is zó kort, daarom wil ik er alles uitpersen.' Als Hazard de werkethiek had van Romelu, dan had hij hetzelfde niveau gehaald als Messi en Cristiano.”