Nmecha blijft maar scoren voor Duitsland, maar nationaal record net te ver weg

Nmecha blijft maar scoren voor Duitsland, maar nationaal record net te ver weg

29-03-2021 14:31
1

In de voorbije weken scoorde Lukas Nmecha nog amper in de Jupiler Pro League. Maar bij de Duitse U21 vond de aanvaller zijn neus voor goals weer terug. Een nationaal Duits record breken lijkt evenwel een utopie.

In zijn laatste 7 duels voor Anderlecht in de Jupiler Pro League zette Nmecha amper 1 keer de netten bol. Enkel tegen KV Mechelen wist hij te scoren. Zijn totaal in de Jupiler Pro League staat dit seizoen op 13 goals voor Anderlecht. Ook in de Beker van België trof Nmecha 3 keer raak voor paars-wit.

Momenteel is Nmecha met de Jong Duitsland actief op het EK U21. De Duitsers werkten 2 groepswedstrijden af. Tegen de leeftijdsgenoten van Hongarije won Duitsland met 3-0. Tegen de leeftijdsgenoten van Nederland speelde Duitsland 1-1 gelijk. In beide duels scoorde Nmecha 1 keer.

Voor de Duitse U21 speelde Nmecha nu 18 duels. Daarin scoorde hij maar liefst 10 keer. In zijn laatste 8 duels voor de Duitse U21 scoorde hij 8 keer. Enkel in de oefeninterland tegen de U21 van Slovenië (1-1) was hij niet aan het feest, maar tegen Moldavië 21 (0-5) trof hij 2 keer raak.

In Duitsland is niemand minder dan Pierre Littbarski de topschutter aller tijden bij de U21. De man die later 3 WK-finales speelde, scoorde voor de U21 van Duitsland in zijn tijd 19 keer. Nmecha is ondertussen 22 en krijgt dus niet veel meer kansen om Littbarski te bedreigen. De Duitse U21 staat er wel goed voor om de volgende ronde van het EK U21 te halen.

Anderlecht huurt dit seizoen Nmecha van Manchester City. Paars-wit hoopt dat de aanvaller ook volgend seizoen te bewonderen is in het Lotto Park, maar door zijn prestaties bij de Duitse U21 wekt hij de nodige interesse op.