Onuachu sant in België, maar niet in Nigeria

Onuachu sant in België, maar niet in Nigeria

27-03-2021 17:15
1

Net zoals de Rode Duivels spelen ook de Super Eagles op zaterdag. Bij Nigeria start Paul Onuachu op de bank. De spits van KRC Genk geraakt in eigen land, maar moeilijk in de nationale ploeg.

Onuachu is dit seizoen op dreef in de Jupiler Pro League. Namens KRC Genk zette de aanvaller in 30 competitieduels 25 keren de netten bol. Toch geraakt bondscoach Gernot Rohr maar amper onder de indruk van de 26-jarige topschutter van de Belgische Eerste Klasse.

In eerste instantie had Rohr Onuachu zelfs niet opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Ook ploegmaat Cyriel Dessers – die bij de vorige interlands zich wel nog mocht bewijzen – mocht van de Nigeriaanse bondscoach in ons land blijven.

Nadat er onzekerheid was of de Nigeriaanse spelers actief in Frankrijk in deze periode voor hun land mocht spelen, riep Rohr alsnog Onuachu op. Voorlopig blijft de teller qua aantal caps van Onuachu op zeven staan en zijn doelpuntentotaal op één, want tegen Benin start hij op de bank.

Bij Nigeria moet Onuachu opboksen tegen onder meer Victor Oshimen (Napoli, ex-Charleroi) en Kelechi Iheanacho (Leicester City). Die laatste dingt momenteel in de Premier League mee naar de Speler van de Maand-award. Daar strijdt hij tegen onder meer ex-KRC Genk-speler Leandro Trossard.