Club Brugge verlaat beurs: 'Verhaeghe kan bij buitenlandse overnemer aankloppen'

Club Brugge verlaat beurs: 'Verhaeghe kan bij buitenlandse overnemer aankloppen'

27-03-2021 08:45
28

Club Brugge is goed op weg op zichzelf op te volgen als landskampioen. Naast het veld leek Blauw-Zwart op weg naar de beurs, maar een dag voor de opstart werd dat idee (tijdelijk) in de koelkast gestopt. Al wordt er ook geopperd dat Bart Verhaeghe aan opstappen denkt.

Zo staat in Trends – een financieel-economisch tijdschrift – dat de Club Brugge-voorzitter wel eens andere plannen zou kunnen hebben. 'Voor de Brugse club heeft het mislukken van de beursgang, op wat gezichtsverlies na, in eerste instantie weinig gevolgen. Maar dat is slechts schijn', klinkt het opvallend.

Zo is het bijzonder dat Club Brugge nog voor het goed en wel begonnen is de beurs alweer vaarwel zegt. Het tijdschrift verwacht dat Blauw-Zwart niet meer terugkeert .'Want als Bart Verhaeghe écht een exit zoekt, kan hij ook bij een rijke buitenlandse investeerder aankloppen.'

'Er was gewoon te weinig interesse van investeerders. Daarmee oogst Club-eigenaar Verhaeghe wat hij gezaaid heeft. Door alleen bestaande aandelen te verkopen, maakte hij een strategische blunder. Daardoor was van bij het begin duidelijk dat zelf langs de kassa passeren de enige finaliteit van deze beursintroductie was', besluit men.