Krmencik voelde zich niet al te best bij Club Brugge: 'Dagelijks in glas plassen'

Krmencik voelde zich niet al te best bij Club Brugge: 'Dagelijks in glas plassen'

22-03-2021 17:30
11

Michael Krmencik werd eventjes geleden in huis gehaald om de spits nummer één te worden bij Club Brugge. De Tsjech kon echter niet overtuigen en komt inmiddels op huurbasis uit voor PAOK. Krmencik heeft naar verluidt wel veel geleerd bij Blauw-Zwart, maar kon er niet helemaal aarden.

Bij Club Brugge zit men bijzonder kort op de eigen spelers, maar daar leek Krmencik het toch wat moeilijker mee te hebben. "Club Brugge heeft voor alles geweldige vakmensen", geeft Krmencik in een interview met iSport, vertaald door Het Nieuwsblad, aan.

"Ze doen ons bijvoorbeeld elke ochtend in een glas plassen, ze nemen elke week bloed van ons af", gaat Krmencik verder. "Ik begrijp dat die zaken erbij horen, maar als voetballer wil ik bezig zijn met voetballen, niet met die andere dingen. Voor elke training gaven ze me een gps en zeiden ze dat ik meer moest lopen. Maar ik wilde me meer concentreren op voetbal. Het was afzien bij momenten", zegt hij.

Leermoment
Krmencik had het er moeilijk mee, maar heeft naar eigen zeggen wel veel geleerd van die aanpak. "Ik kijk nu anders naar voetbal. Ik investeer meer tijd in mezelf en probeer mijn lichaam meer te waarderen", aldus de spits.

"Toen ik in Pilsen speelde, kwam het nooit in me op gewoon te gaan joggen. In Brugge leerden ze me lopen en gezond te eten. Ik weet nu precies wat ik eet, hoeveel ­liter water ik per dag drink en dat soort dingen. Club Brugge werkt op topniveau, vergelijkbaar met de grootste clubs", besluit hij.

Toch is Krmencik niet van plan om nog terug te keren naar Club Brugge. De Tsjechische spits heeft het flink naar zijn zin in Griekenland en gaf aan graag bij PAOK te willen blijven.