Verheyen laat geen spaander heel van Belgische VAR: Onbekwaamheid

Verheyen laat geen spaander heel van Belgische VAR: "Onbekwaamheid"

22-03-2021 07:45
61

Zoals wekelijks is ook deze week de VAR weer een discussiepunt. Bij Zulte Waregem begreep men de rode kaart van Damien Marcq niet, bij KV Oostende was er nog meer onbegrip na het onbegrijpelijk afgekeurde doelpunt van Fashion Sakala. Gert Verheyen begint zich ook stilaan te ergeren.

De immer kalme Verheyen ziet ook dat de VAR vrijwel wekelijks stevig in de fout gaat en doet bij Het Nieuwsblad zijn beklag. "Bij uitstek was de VAR de slechtste dit weekend. Alweer. De invoering van de VAR zou eigenlijk voor minder discussies moeten zorgen. De VAR zorgt echter voor meer discussie door wat hij beslist", zegt hij.

"Spelers, coaches, ze snappen er niets meer van. Ik ook niet", gaat Verheyen verder. "En dan denk je toch: wie van de fans begrijpt die beslissingen nog? Dat de ene ref al anders oordeelt dan de andere over dezelfde fases, is al hoogst ergerlijk. Die inconsequentie zet zich door bij de VAR, die soms tussenkomt en rood eist, maar op andere momenten het gewoon laat passeren", klinkt het.

Volgens Verheyen is de VAR tot dusver dan ook meer een ergernis dan een pluspunt gebleken in ons land. "Dit zorgt bij de neutrale voetballiefhebber voor een afkeer van het voetbal op zich. Dat is heel kwalijk. Het woord dat het eerst bij mij opkomt, is onbekwaamheid", aldus Verheyen.