VAR Kop van Jut bij Essevee na verlies tegen Anderlecht, Dury ontevreden

VAR Kop van Jut bij Essevee na verlies tegen Anderlecht, Dury ontevreden

22-03-2021 06:56
37

SV Zulte Waregem begon zondag goed aan de partij tegen RSC Anderlecht en kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Essevee, tot Damien Marcq plots een rode kaart pakte. Bij Zulte Waregem begreep men er niets van.

Aanvankelijk kreeg de aanvoerder van Zulte Waregem geel, maar na ingrijpen van Bert Put trok scheidsrechter Jan Boterberg toch rood. "Die rode kaart was het keerpunt in de wedstrijd", reageerde een ontevreden Francky Dury bij Het Laatste Nieuws.

Volgens de trainer van Essevee was het dan ook geen rood. "Ik ben aan de rust onmiddellijk in communicatie gegaan met Marcq. Laat duidelijk zijn: hij ontkent niet dat hij met zijn voet de kuit van Ashimeru beroerde. Maar Damien gaf aan dat de kuit eerder ongelukkig onder zijn voet terechtkwam dan dat hij er bewust op ging staan. En zo zag ik het zelf ook", klonk het.

Is dit dan rood?
"Het was 'de kuit onder de voet', zeker niet 'de voet op de kuit'", ging Dury verder. "Is dat dan rood? Had de VAR hier echt moeten tussenkomen? Ik vind van niet. De scheidsrechter stond er kort bij en had geen rood gezien in de tussenkomst van Marcq. Daarom is het zo vervelend voor ons om dit door te slikken", zegt de trainer van Essevee.

"Kijk, ik aanvaard de beslissing, maak hier dus alstublieft geen polemiek van. Maar dit zijn wel de momenten die beslissen over wie Play-Off 1 haalt en wie met play-off 2 vrede moet nemen. Ik vind dat ik mijn mening over deze spelfase op een deftige manier moet kunnen geven", besloot Dury.