VP-Analyse: Gretig Genk en stevig Standard: dat belooft voor de bekerfinale

19-03-2021 22:58 Laatste update: 23:03
2

Vrijdagavond kregen we een voorproever van de bekerfinale. KRC Genk ontving Standard. In een rollercoaster-wedstrijd bleef het uiteindelijk 2-2. In de VP-Analyse fileren we de wedstrijd.

Top(-)wedstrijd
KRC Genk - Standard: altijd een topwedstrijd, vrijdagavond ook een top wedstrijd. Vanaf minuut één was het bikkelen voor elke morzel grond en kregen we leuke kansen te zien. Beide ploegen knokten zich helemaal in de wedstrijd. De kansen waren niet op twee handen te tellen. Voor amusementsniveau zou deze wedstrijd een dikke tien krijgen.

Gretig Genk
KRC Genk voetbalde vrank en vrij. Met goede aanvallen, degelijk verdedigend werk en vooral strijd legden ze Standard het vuur aan de schenen. In de eerste helft hadden ze licht overwicht, maar in de tweede helft begonnen ze zwakker. Hierdoor kwamen ze op achterstand. Nadien buigen ze deze om in een voorsprong, om dan toch weer de finale 2-2 binnen te krijgen.

Bij KRC Genk viel er niemand door de mand. Onuachu deed goed zijn werk en ook Ito toonde weer zijn kampioenenvorm met twee doelpunten. Enkel Cuesta en Lucumi deden even een Colombiaans dutje bij de 2-2. Beide heren konden daar beter doen.

Stevig Standard
Standard lijkt na een slecht Jupiler Pro League-moment te herleven door de bekerkwalificatie. In Genk kwamen ze goed voor de dag. In de eerste helft werden ze even overlopen, maar ze rechtte hun rug snel. Met goed kansen namen ze Vandevoordt regelmatig onder vuur.

In de tweede helft kwamen ze op voorsprong. Ondanks dat ze die niet lang vasthielden leken ze nooit verslagen te zijn. Dankzij een uitmuntende Klauss kwamen ze terug op 2-2. Klauss (Man of the match) verpersoonlijkte Standard door een sterke wedstrijd te spelen met vooral hard werk.

Dat belooft voor in Brussel
Deze wedstrijd doet ons hongeren en dorsten naar 25 april. Dan staat de bekerfinale tussen meermaals genoemde ploegen op het programma. Als deze wedstrijd de referentie is kunnen we het water al in onze mond laten stromen.

Beide ploegen schieten wel weinig op met een punt. Standard moet zich reppen voor Play-off 2. KRC Genk heeft alles nog in eigen handen, maar vreest de uitslagen van de concurrentie.