KRC Genk en Standard spelen gelijk in aangename wedstrijd

19-03-2021 22:36 Laatste update: 22:40
31

KRC Genk en Standard hebben de punten gedeeld. In een aangename wedstrijd werd het 2-2. Beide ploegen schieten zo weinig op in de strijd om Play-off 1 en Play-off 2.

De voorloper van de bekerfinale beloofde mede door mandekking van Standard een intense wedstrijd te worden. KRC Genk startte het best. Bongonda vond Onuachu, die tikte van kortbij over. Nadien kon ook Standard dreiging creëren, Klauss kon net niet binnentikken.

KRC Genk bleef drukken. Ondermeer Thorstvedt, Onuachu en Bongonda konden dreigen met een schot. Standard bleef in blok, maar had het moeilijk met de Genkse aanvallende impulsen.

KRC Genk bleef baas. Standard kon enkel dreigen toen Sissako bijna binnen tikte. Genk bleef zoeken, Standard speelde op de counter. Klauss kon zo op een haar na scoren, Heynen redde de meubelen. Nadien moest Vandevoordt een kopbal van Laifis pareren.

Een aangename eerste helft eindigde met een domper voor KRC Genk. Heynen verliet geblesseerd het veld.

De tweede helft begon zoals de eerste. KRC Genk zocht, Standard aasde op de tegenaanval en slaagde daar redelijk in. Voor het uur zette Gavory goed voor richting Klauss. Die maakte er 0-1 van. Zijn doelpunt werd eerst nog afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR keurde het doelpunt toch goed.

Genk leek aangeslagen, maar nauwelijks vijf minuten later werd Ito diepgestuurd. Met een verschroeiend schot maakte hij er al 1-1 van. De wedstrijd ging op en af verder. KRC Genk en Standard hielden de intensiteit aan en toonden wil om te winnen.

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal vond Ito eerst nog Onuachu, Siquet ruimde de bal vanop de lijn. Even later kwam de bal opnieuw bij Ito, deze keer trapte hij zelf en maakte hij zijn tweede van de avond.

Standard zocht - mede door offensieve wissels - actief naar een gelijkmaker. Klauss gaf goed voor en Muleka kopte binnen. 2-2. In de slotfase van de wedstrijd kwamen beide ploegen nog opzetten. Amallah mikte zelfs nog op de paal.

Beide ploegen streden nog om de zege, maar die kwam er niet. Het bleef 2-2.