Raskin spreekt zijn trainer tegen: Natuurlijk zit bekerfinale in achterhoofd

Raskin spreekt zijn trainer tegen: "Natuurlijk zit bekerfinale in achterhoofd"

18-03-2021 18:14

Met KRC Genk versus Standard Luik opent de 31e speeldag van de Jupiler Pro League met een aantrekkelijke affiche. Eind april staan beide topclubs bovendien tegenover elkaar in de bekerfinale. Terwijl Mbaye Leye die twee duels volledig los van elkaar wil aanpakken, sprak Nicolas Raskin toch anders op zijn perspraatje.

"Tuurlijk zit de bekerfinale een beetje in je achterhoofd", geeft Raskin toe. "Maar we hebben nog vier finales te spelen in de competitie. Wij zijn Standard en moeten hoger staan dan de twaalfde plek. We gaan daar voluit voor. In de groep is de dynamiek nog altijd goed."

"Een club als Standard mag niet alles alleen op de beker zetten", gaat de jonge middenvelder nog een engagement aan voor de komende weken. "We weten dat we een slechte serie hebben neergezet, maar ook ik geloof nog in Play-Off 1. Het zal zeker moeilijk worden, maar je moet erin geloven. Deze club heeft al vaker moeilijke situaties kunnen omdraaien."

Geen eenvoudige klus
Een half mirakel bewerkstelligen op verplaatsing in de Luminus Arena, dat belooft een vette kluif te worden. "Genk is uiteraard een goede ploeg, met veel goede spelers", beseft Raskin. "Ze staan er goed voor in de competitie, maar in onze huidige positie moeten we vooral naar onszelf kijken. Of het nu Genk of Waasland-Beveren was geweest, we concentreren ons op ons doel."

Standard eindigde nooit lager dan de tiende stek. Momenteel staat het ... twaalfde. "Ook ik wil niet tot het slechtste Standard ooit behoren, maar je moet niet vergeten dat dit een heel gek seizoen is", zoekt Raskin naar verzachtende omstandigheden.  "Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Het gemis van onze supporters doet zich ontzettend hard voelen. Daarbij zijn wij een heel jonge ploeg. Het ontbreekt ons soms misschien aan de sluwheid om een match op slot te gooien, maar we moeten blijven werken. Ik heb het gevoel dat het beter en beter gaat."