Problemen voor Rode Duivels: ‘Clubs willen spelers weghouden uit Tsjechië’

Problemen voor Rode Duivels: ‘Clubs willen spelers weghouden uit Tsjechië’

18-03-2021 08:11
34

Bondscoach Roberto Martinez moet beginnen nadenken over de selectie voor de WK-voorrondewedstrijden tegen Wales (24 maart), Tsjechië (27 maart) en Wit-Rusland (30 maart). Corona kan echter voor problemen zorgen, dat meldt Het Nieuwsblad.

Sommige clubs, vooral Rode Duivels die bij Duitse clubs actief zijn, zien een reis naar Tsjechië niet zitten. Tsjechië is een rode zone, een buurland van Duitsland en het zwaarst getroffen land qua besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in Europa, tot wel vijf keer hoger dan het Europese gemiddelde.

Ruim 23.000 mensen zijn overleden op een bevolking van zo’n tien miljoen. Dagelijks komen daar 200 sterfgevallen bij. De Rode Duivels zullen maar iets meer dan 24 uur in Tsjechië verblijven. “We werken keihard om alles in orde te brengen en hebben er goede hoop op dat de clubs ons zullen volgen”, zegt Philippe Rosier, health & performance manager bij de Rode Duivels.

Thomas Vermaelen kon vorige interlandperiode ook al niet afzakken naar de Rode Duivels door corona. De 35-jarige verdediger speelt in Japan bij Vissel Kobe waar strenge reisrestricties gelden. Ook deze keer kan het zijn dat Vermaelen niet kan afreizen. Ook Rode Duivels uit Duitsland zijn aldus twijfelachtig.