Pro League wil 1B hervormen: 'Niet één maar acht beloftenteams in Proximus League'

Pro League wil 1B hervormen: 'Niet één maar acht beloftenteams in Proximus League'

15-03-2021 16:00
68

Gaat de Proximus League er dra heel anders uitzien? De Pro League hoopt van wel. Volgens Sportwereld is het de bedoeling dat er volgend seizoen liefst zeven of acht beloftenteams gaan aantreden in 1B.

Dit seizoen vaardigt enkel Club Brugge een beloftenteam af aan 1B. In de Proximus League staat Club NXT momenteel op de laatste plaats. Ondanks de mindere resultaten van de Brugse jonkies hopen heel wat andere clubs uit 1A dat hun beloftenteams volgend seizoen in de Proximus League actief zullen zijn. Op de aankomende Algemene Vergadering zal er gekeken worden of er volgend seizoen zeven of acht beloftenteams in 1B kunnen aantreden.

De ploegen die hun beloften in 1B kunnen stallen als het voorstel wordt aangenomen zijn Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard, KAA Gent, KRC Genk, Antwerp en Charleroi. Dat zijn er al zeven. Nummer acht kan KV Mechelen of Oud-Heverlee Leuven worden. Dat hangt af van de situatie van Virton. Momenteel loopt er een procedure tegen Virton. Die uitspraak zal mee bepalen of er nog een achtste eersteklassers een team in 1B krijgt.

Westerlo, Lommel, Seraing, RWDM, Lierse Kempenzonen en Deinze krijgen er dus naast de zakker van de Jupiler Pro League nog heel wat teams in 1B bij. De huidige ploegen uit de Proximus League zouden niet zo blij zijn met het voorstel. Toch mogen ze stilaan het ergste vrezen.