Club Brugge verdient om te staan waar ze op dit moment staan

"Club Brugge verdient om te staan waar ze op dit moment staan"

12-03-2021 11:30
32

Charleroi en Club Brugge spelen vrijdagavond een inhaalwedstrijd. Karel Geraerts heeft voor beide teams gespeeld en geeft het voordeel duidelijk aan de bezoekers.

"Club Brugge is dit seizoen het meest constant in zijn spel", zo geeft Geraerts aan bij Sporza. "Elke week halen ze een goed niveau, soms een heel goed, soms een aanvaardbaar. Door die constante kunnen ze ook die aanvaardbare duels toch winnen. Charleroi speelt zeker niet iedere week geweldig goed, maar andere weken dan weer wel. Dan laten ze het evenwel na om de kansen af te maken."

Club is sowieso torenhoog favoriet voor deze partij. "Club heeft een heel goed geheel, een bank die sterk is en een coach die weet wat het is om voor een kampioenschap te spelen. Anderzijds laten de teams onder Club het dit seizoen voor een groot stuk afweten. Club verdient te staan waar het nu staat."

Eén nadeel voor Club Brugge: maandag moet het opnieuw aan de bak tegen KAA Gent. "Die vrijdag- en maandagmatch is misschien niet de ideale kalender voor Club, maar in deze tijden van corona is het voor iedereen aanpassen. Club stelt zich heel solidair op, niet vergeten dat ze een paar weken geleden door corona in de problemen hebben gezeten. Ze weten hoe moeilijk het is om bepaalde zaken te plannen. Ik denk dat ze heel veel respect hebben voor de Kalendermanager."