Mechele praat over toekomst bij Club Brugge: “Dat is niet mijn ambitie”

Mechele praat over toekomst bij Club Brugge: “Dat is niet mijn ambitie”

12-03-2021 10:45
7

Brandon Mechele zou het niet erg vinden om zijn hele carrière bij Club Brugge, dat laat de verdediger aan Het Laatste Nieuws weten. De Rode Duivel praat open over zijn toekomst.

Mechele heeft nog een contract tot 2023. "Er zit ook een optie in. Als ik in het laatste seizoen de helft van de wedstrijden speel, wordt ze gelicht. Allez, dat denk ik toch. (lachje) Want het was vooral mijn makelaar die zich daarmee heeft beziggehouden."

Mechele zou een contract voor het leven willen tekenen bij Club Brugge. "Ik wil hier blijven tot mijn 35ste. Nog langer zelfs. Dat zou toch mooi worden? Een Clubicoon worden! Een contract voor het leven? (lacht) Bel jij even naar Vincent Mannaert?"

"Het buitenland hoeft niet voor mij, nee”, gaat Mechele verder. “Da's niet mijn ambitie. Als ik de kans krijg, zal ik er wel eens over nadenken. Maar dan moet alles al meezitten. Daarmee bedoel ik: een mooie ploeg, financieel interessant en mijn vriendin die er zich in moet kunnen vinden... Ach, veel liever zou ik bij Club blijven.”

“Want waarom zou ik alles wat ik hier heb - Club speelt elk jaar voor de prijzen én in Europa - achterlaten om eens in pakweg de Premier League, de Bundesliga of de League 1 te hebben gespeeld? Kijk, 't is niet Bayern München dat achter me zal komen, hé. Het zou een middenmoter zijn. Of een degradatiekandidaat..."

Nieuw stadion
Mechele wil ook in het nieuwe stadion spelen. "Ik zou Club ook missen. Ik wil hier straks in dat nieuwe stadion spelen op de Olympiasite, in plaats van ergens in Frankrijk te moeten toekijken op televisie. Ik zou heimwee hebben. Want de stappen die hier tegenwoordig gezet worden, die wil ik van nabij meemaken."