Club Brugge mag blijven dromen na gouden doelpunt van Mechele

18-02-2021 17:45 Laatste update: 18:00
51

In de zestiende finales van de Europa League stond een door corona gehavend Club Brugge oog in oog met een zo goed als compleet Dinamo Kiev. Club mag toch hopen op de volgende ronde na een 1-1 in Oekraïne.

Zwakke eerste helft
Club Brugge, dat het omwille van Corona moest doen zonder Vanaken, Lang, Rits, Denswil en de volledige trainersstaf, kreeg de bal van Dynamo Kiev maar had moeite om tot kansen te komen. Aan de andere kant loerde Dynamo Kiev op de counter. Dat lukte bijna op slag van rust, maar de kopbal van Buyalskiy ging net over het doel van Mignolet. Het was één van de weinige momenten van opwinding voor de pauze.

Meer animo na de pauze
In de tweede helft nam Club Brugge direct het heft in handen. Tot echte kansen kwam het niet, maar het zocht Dost wel nadrukkelijk. Het miste duidelijk creativiteit en precisie. Wat Club Brugge naliet, kon Dynamo Kiev wel. Vanuit het niets krulde Buyalskiy de bal netjes voorbij Mignolet, en stond Dynamo Kiev 1-0 voor.

Club Brugge moest nu wel, en drong aan. Dat resulteerde in een hoekschop, die door Vormer op het hoofd van Mechele werd geschilderd. 1-1 en Club Brugge scoorde zo een belangrijk doelpunt op verplaatsing. Daarna viel de wedstrijd weer wat stil door de vele wissels. Het was vooral Club Brugge dat nog aandrong, maar zonder doelpunten.