Antwerp greep bijna mis naast wintertransfer: “Er was Franse interesse”

Antwerp greep bijna mis naast wintertransfer: “Er was Franse interesse”

17-02-2021 08:44
1

Royal Antwerp Football Club haalde op het nippertje van de wintermercato Maxime Le Marchand binnen. Tegenover Het Nieuwsblad geeft de verdediger aan hoe alles te werk ging.

Antwerp wilde Le Marchand in oktober al weghalen. “Toen wilde ik mijn basisplaats in de Premier League nog heroveren. Maar nadat het bestuur op het allerlaatste moment nog twee verdedigers haalde, was het over.”

Meerdere clubs wilde Le Marchand. “Er was Franse interesse, Nice wilde me bijvoorbeeld terug. Dat was ideaal, want ik kende de club, de competitie, de trainer… Uiteindelijk bleek het niet mogelijk, maar gelukkig was Antwerp nog geïnteresseerd.”

“Op deadline day vroeg mijn makelaar of hij een versnelling hoger mocht schakelen en ik antwoordde: Uiteraard! Dat de club me was blijven volgen, charmeerde me. Er was de Europa League om me te overtuigen en ook het telefoontje met de coach stelde me gerust.”

”Hij wilde mijn profiel er echt nog bij.” Het werd wel een huur zónder aankoopoptie. “Maar als ik me hier goed voel, kan er altijd gepraat worden”, besluit Le Marchand tegenover Het Nieuwsblad.