We zijn hier een cultuur aan het installeren dat we áltijd willen winnen

"We zijn hier een cultuur aan het installeren dat we áltijd willen winnen"

14-02-2021 11:55
11

Club Brugge heeft zondagavond de verplaatsing naar Sporting Charleroi voor de kiezen. Met 14 punten voorpsrong op de eerste achtervolger in de stand en de aankomende Europese wedstrijd tegen Dynamo Kiev zou Philippe Clement enkele jongens wat rust kunnen gunnen. Volgens Clement is dat helemaal niet aan de orde.

Club Brugge wipte deze week Royal Antwerp FC in de achtste finales van de Beker van België, in de kwartfinales staat een trip naar Scléssin op het programma. In de competitie telt de leider 14 punten meer dan naaste achtervolger en Blauw-Zwart zit ook nog in de Europa League. Volgende week staat de eerste wedstrijd tegen Dynamo Kiev op het programma.

Een hele drukke agenda voor de jongens van Clement, maar die wil niet weten van jongens rust te gunnen in de competitie met het oog op de Europa League. "Wie keuzes maakt, vindt andere dingen minder belangrijk. Dat wil ik niet. We zijn hier een cultuur aan het installeren dat we áltijd willen winnen. In alles – zelfs het simpelste spelletje op training", aldus Clement op de perscionferentie voor de wedstrijd tegen Charleroi.

Vorig seizoen stond Club dicht bij de dubbel maar Antwerp stak daar een stokje voor. In 2015 won Club de beker, werd het tweede in de competitie en haalde het zelfs de kwartfinales van de Europa League. Club wil daar graag een succesvol verlengstuk aan breien. "Wel, ik merk dat die cultuur hoe langer hoe meer in de mindset van deze groep zit. Dat merk je ook aan het niveau op training. Is het al perfect? Neen. Maar we zijn wel de goeie stappen aan het zetten", reageerde een gemotiveerde Clement.