VP Analyse: 'Vercauteren-voetbal' vs Club Brugge, doelmannenprobleem Antwerp

VP Analyse: 'Vercauteren-voetbal' vs Club Brugge, doelmannenprobleem Antwerp

10-02-2021 23:00 Laatste update: 11-02-2021 14:40
16

Club Brugge is erin geslaagd om door te stoten in de Croky Cup. Het won met 3-1 van Antwerp en mag zich nu opmaken voor de kwartfinales. Wat konden we leren uit deze partij. VoetbalPrimeur.be maakt voor u de analyse.

'Vercauteren-voetbal'
Bij Royal Antwerp FC was het plan al snel duidelijk. Verdedigen, de boel dichthouden en speculeren op de counter en de snelheid van Didier Lamkel Zé. Dat konden we eigenlijk ook al verwachten door de afwezigheid van Gouden Schoen Lior Refaelov.

Sinds de komst van Frank Vercauteren krijgen we een volledig ander Antwerp te zien dan de ploeg onder Ivan Leko. Niet meteen leuk voor de (neutrale) voetballiefhebber, die ongetwijfeld liever aanvallend voetbal zal zien.

In de competitie werkt het echter wel en ook tegen Club Brugge deed Antwerp niet helemaal onder. Er kwam best wel wat kritiek op de 'geparkeerde bus' van Vercauteren, maar dat zal hem worst wezen zolang er resultaten worden geboekt. Dat gebeurde echter niet tegen Club Brugge en er werd uiteindelijk met 3-1 verloren. Zal Vercauteren toch nog gaan kiezen voor een koersverandering?

Mata op één been
Het was op zijn minst opvallend te noemen, de grote bandage rond het been van Clinton Mata. De rechtsachter was onzeker voor de partij tegen Antwerp en sukkelt duidelijk met kwaaltjes. Dat verhinderde hem er echter niet van om weer uit te blinken bij Club Brugge.

In de eerste helft blonk de rechtsachter vooral uit op verdedigend vlak. In de tweede helft brak hij de wedstrijd helemaal open na een goede actie op rechts en ditto voorzet. Zo blijft Mata maar overtuigen bij Club Brugge, zelfs na zijn positiewissel naar de flank dit seizoen.

Bij Club Brugge zal men het graag zien, maar ook beginnen vrezen voor de buitenlandse interesse. Die was er afgelopen zomer al, tot een transfer kwam het niet. Voor ons bestaat er echter geen twijfel, deze Mata kan een niveau hoger aan en zal ook deze zomer weer uit de verschillende clubs kunnen kiezen. De vraag luidt echter, kiest hij voor een avontuur of voor successen met Club Brugge?

Keepersprobleem bij Antwerp
Club Brugge zat lange tijd met een doelmannenprobleem, maar dat werd opgelost door de komst van Simon Mignolet. Nu lijkt Antwerp met het doelmannenprobleem te zitten. Door het uitvallen van Jean Butez kreeg Alireza Beiranvand een kans, maar helemaal overtuigen kon hij nog niet.

De oplossing volgens Antwerp? De komst van Ortwin De Wolf. De jonge doelman moest voor meer concurrentie zorgen in doel en Beiranvand het vuur aan de schenen leggen. Daar lijkt hij toch niet in te gaan slagen.

De Wolf kreeg tot dusver twee wedstrijden een kans bij Antwerp, twee keer kon hij niet helemaal overtuigen. Ook tegen Club Brugge zag hij er met momenten niet al te best uit, onder meer bij het doelpunt van Bas Dost. Beiranvand lijkt de concurrentiestrijd dan ook niet te gaan verliezen, maar is hij wel goed genoeg voor The Great Old?